top of page
antiga.jfif

Fundada el 1923, la Unió Musical d’Albaida “l’Aranya” construeix amb el talent dels seus músics i la riquesa de la seua història, un llaç d’or, entre la tradició més venerable i el present més vital.

La història de “l’Aranya” comença amb la seua avantpassada directa, l’antiga Banda “Lira Albaidense”, més coneguda com “La Liberala”, que va ser dissolta pel règim de Primo de Rivera i que estava vinculada al Partit Lliberal.


Va ser en 1923, en contestació a la seua dissolució, quan es va fundar l’actual Unió Musical d’Albaida. En eixos anys, amb el mestre en Fernando Tormo Ibáñez al front, els membres es reunien quasi de manera clandestina en casa del pintor Salvador Ridaura, entre altres llocs.

Terrats o patis eren els llocs habituals per assajar. Els habitants d’Albaida ho sabien, i per això els varen traure el sobrenom de “l’Aranya” que més tard, i actualment, és un sobrenom que identifica als músics, socis i simpatitzants d’aquesta societat musical albaidina.

Des d’aleshores, músics, socis i simpatitzants han sentit un gran orgull per ser “aranyes” i per construir entre tots una entitat de gran calat social en Albaida. El nostre model de Societat Musical es caracteritza per la combinació en la participació de les Festes de Moros i Cristians i amb la potenciació de la formació de nous músics i la interpretació de música simfònica, essent un referent en el món musical valencià.


 

bottom of page